Шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ

Вулић: Циљ убрзаног судског процеса - политичка ликвидација Додика

  • Извор: СРНА
  • 18.12.2023. 15:46

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је циљ убрзања судског процеса против предсједника Републике Српске више него јасан - отуђени центри моћи Суд и Тужилаштво БиХ раде на реализацији сценарија Мајкла Марфија и Кристијана Шмита о политичкој ликвидацији Милорада Додика.

Она је поручила да српски народ воли Републику Српску и предсједника Српске, те да је љубав непобједива.

- За разлику од њих - издајника и србомрзаца, српски народ је одлучан и карактеран, те им поручујем - побиједићемо вас. Умјесто да ви затрете сваки српски траг, Срби ће на сметљиште историје послати насљедника нациста Шмита и рушитеља дејтонске БиХ Марфија - изјавила је Вулићева Срни.

Из Суда БиХ данас су навели да неће бити одгађања претреса планираног за сриједу, 20. децембар, те да неће поново одлучивати о поновљеном /другом/ захтјеву одбране предсједника Републике Српске Милорада Додика за преношење вођења кривичног поступка на надлежни суд у Бањалуци.

Додик је оцијенио да одбијањем Суда БиХ да одгоди рочиште по захтјеву његове одбране показује да је све више видљиво да се покушава убрзати тај процес и без права што прије доћи до пресуде.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.