Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD BiH

Vulić: Dejton podrivaju nedorasli političari, sankcije hrane srpski inat

  • Izvor: Srna
  • 03.02.2023.14:05

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ocijenila je za Srnu da Dejtonski mirovni sporazum podrivaju jedino "nedorasli političari" jednog dijela političkog Sarajeva, te poručila da sankcije ne doprinose ničemu, već samo hrane srpski inat i ljubav prema Republici Srpskoj.

"Otkad se to borba za izvorni Opšti okvirni sporazum za mir u BiH naziva ugrožavanjem temelja Dejtona?", upitala je Vulićeva, komentarišući navode bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića da su sankcije pojedincima "poput predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, nužne, jer ugrožava temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma".

Ona je rekla da Dejtonski mirovni sporazuma podrivaju jedino "nedorasli političari poput Bećirovića" i da je opštepoznata potreba dijela političkog Sarajeva da "po pamet idu u razne ambasade, a posebno britansku i američku".

"Bećirović nije naučio hodati po Predsjedništvu BiH, a držao bi lekcije jednom državniku kao što je Dodik", kaže Vulićeva.

Vulićeva je rekla da "nedorasli političari" jednog dijela političkog Sarajeva nisu u stanju urediti odnose u Federaciji BiH, gdje vlast nije bila formirana ni četiri godine.

"Bećirović zaboravlja da više nije u parlamentu. Mogao bi napisati jedno otvoreno pismo, nije odavno. Nije da nedostaje, ali zabavlja javnost", poručila je Vulićeva.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je u razgovoru sa kongresmenom Majklom Tarnerom "konstatovao da sankcije pojedinim političarima u BiH nisu najsrećnije rješenje, ali da jesu nužne u slučajevima kada pojedinci, poput Milorada Dodika, ugrožavaju temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma".