Шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ

Вулић: Комшића погодила истина коју је изнио амбасадор Вујић

  • Извор: СРНА
  • 13.03.2024. 13:19

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је амбасадор БиХ при УН у Женеви Бојан Вујић по ко зна који пут потврдио да поштује конститутивност народа у БиХ и Општи оквирни споразум за мир у БиХ, што је за појединце у ФБиХ мисаона именица.

Реагујући на изјаву предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића да амбасадор Вујић након обраћања на сједници Савјета за људска права УН сам треба да поднесе оставку након, како је рекао, неистинитих и неутемељених изјава о БиХ, а ако то не учини биће покренута процедура његове смјене, Вулићева је рекла за Срну да је Комшић овим само потврдио да је Вујић погодио мету и рекао истину о извору терористичких пријетњи у БиХ.

"Комшић, као и већина бошњачких политичара, има само једну визију а то је унтарна БиХ, која им се, на њихову жалост, никада неће остварити, зато их је и истина коју је изнио амбасадор Вујић овако погодила", нагласила је Вулићева.

Она је навела да је Бојан Вујић ријетко виђени дипломата и једини амбасадор који је у року од седам дана од САД добио агреман.

"То је амбасадор који и те како зна шта говори, за разлику од политичког конвертита и другог бошњачког члана Предсједништва Жељка Комшића. Амбасадор Вујић представља БиХ на прави начин и његова обраћања су увијек аргументована и осликавају праву ситуацију у земљи каква је БиХ", нагласила је Вулићева.

У Женеви се од 26. фебруара до 5. априла одржава 55. редовна сједница Савјета за људска права УН, а у оквиру дијалога о заштити људских права и основних слобода у сузбијању тероризма говорио је амбасадор Вујић, који је указао да су, чак и док БиХ ради на приступању ЕУ, западне владе примијетиле да је она и даље кључни извор терористичких пријетњи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.