Шеф Клуба СНСД-а

Вулић: Основане све наше сумње о судији Узуновић

  • Извор: СРНА
  • 28.02.2024. 17:25

Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је одговор из Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) о информисаности о ратној прошлости судије Сене Узуновић буди основану сумњу да су је западне силе наградиле за све одлуке које је доносила током рата, а тичу се злочина над српским народом, који је сматрала небитним и мање вриједним.

"Да ли је то у овом тренутку неко од амбасадора или више амбасада - вријеме ће показати. Али, ово је доказ да су основане све сумње које смо износили по питању овог судије", рекла је Вулићева.

Како напомиње Вулићева, овај одговор је крајње скандалозан и потврђује да у Тужилаштву и Суду БиХ, који су наметнути, не влада демократија, те да се не примјењују закони, него сила јачег и моћнијег.

"Из овог одговора долази до тога да Савјет за спровођење мира (ПИК) апсолутно није дефинисан Дејтонским мировним споразумом, нити да има било какве надлежности, као ни високи представник о овоме", додала је Вулићева, те захвалила ВСТС-у на одговору, оцјењујући да је то свијетла тачка када је ријеч о правосуђу БиХ.

Из Високог судског и тужилачког савјета БиХ стигао је одговор на посланичко питање шефа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сање Вулић у вези са избором Сене Узуновић за судију Суда БиХ у којем су отворено признали да је ратна прошлост Узуновићеве била позната тада надлежном тијелу за избор судија Независној правосудној комисији.

ВСТС признао: Надлежна комисија знала за ратну прошлост судије Узуновић

ВСТС признао: Надлежна комисија знала за ратну прошлост судије Узуновић


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?