Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u PD PS

Vulić: Picula je politički šegrt i srbomrzac koji ne zna istoriju

  • Izvor: Srna
  • 16.01.2023.10:57

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski narod nisu ničiji šegrti, niti kočničari evropskog razvoja.

Komentarišući izjavu izvjestioca Evropskog parlamenta Tonina Picule da treba sankcionisati, kako kaže, šegrte Vladimira Putina i da predsjedniku Srpske treba uvesti političko-finansijske sankcije zbog obilježavanja 9. januara - Dana Republike, Vulićeva je izjavila Srni da Picula govori o sebi, kada pominje šegrte, jer je on taj koji je naučio bez pogovora da služi drugima i za to biti bogato nagrađivan.

Ona je navela da EU sama sebe sabotira neprincipjelnim i kampanjskim politikama, dodavši da je BiH dobila status kako bi sama kancelarija EU opravdala svoje postojanje u BiH.

"Picula ne želi dobro ni BiH, ni Srbima, ni bilo kome. On gleda svoj interes i da što duže traje na poziciji izvjestioca. Zašto njemu smeta 9. januar ili bilo kome iz političkog Sarajeva? Kojom izjavom, kojim postupkom smo nekoga uvrijedili tokom obilježavanja Dana Republike Srpske? Hoće li Picula i zemlje EU imati iste aršine kada FBiH bude proslavljala 1. mart?", upitala je Vulićeva.

Što se tiče dodjele ordena predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, Vulićeva je naglasila da su srpski i ruski narod kroz istoriju, vijekovima povezani i bratski nastrojeni.

"To što Picula ne zna istoriju, niti ima empatiju, pa ne razumije saosjećanje sa bratskim narodom, to je već emocionalni hendikep. Ali, to nije razlog da nekome prijeti", naglasila je Vulićeva.

Ona je podsjetila Piculu da je dio njih iz međunarodne zajednice i tokom izborne kampanje rušio Milorada Dodika, ali srpski narod im je jasno odgovorio da je upravo Milorad Dodik, lider i predsjednik Republike Srpske.

"Razumijem da Vam, gospodine Picula, treba tema za političke materijale zvane 'Zgode i nezgode političkog šegrta Tonina', ali što više vi, srbomrsci i zagovarači islamske BiH, mrzite i sankcionišete Milorada Dodika, Srbi ga sve više vole", poručila je Vulićeva.

Tagovi: