Шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ

Вулић: Селективна правда Рауковићеве која је главни сарадник Марфија

  • Извор: СРНА
  • 03.01.2024. 14:59

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да Окружно јавно Тужилаштво у Добоју и тужилац Оливера Рауковић подстрекавају психичко насиље над женама, што не изненађује ако се узме у обзир пракса жена тужилаца да због недостатка емпатије према женама нису ни трепнуле када је убијена жена у Градачцу.

Након што је Окружно јавно тужилаштво у Добоју донијело наредбу о неспровођењу истраге по пријави шефа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому против БН телевизије због кривичног дјела угрожавања сигурности, Вулићева је рекла за Срну да се овом наредбом покушава навести да је овој правосудној институцији само мрско радити по пријавама, а не нешто далеко опасније - да је ријеч о селективном приступу и слању сигнала да је дозвољен медијски лов на носиоце изабраних и именованих функција и под маском сатире позивати на угрожавање живота и поретка.

"Медијска кућа коју сам пријавила не престаје са 'сатиричним' садржајима и константно врши медијски линч над мојим именом. У Сарајеву се јавно прича да је тужилац Рауковић, чије је име у потпису ове наредбе, међу главним сарадницима Амбасаде САД и одабраним у тиму Мајкла Марфија за кажњавање Добојлија, а по сценарију Централне изборне комисије Кристијана Шмита или скраћено ШИК /Шмитова изборна комисија/", навела је Вулићева.

Такође, Рауковићева је позната као фаворит за главног тужиоца, што опет потврђује оправдане сумње Републике Српске да је правосуђе у рукама међународног фактора.

"Ја нисам од жена које ће починити суицид због напада на мене, али знајте, госпођо Рауковић, да ће некада неко и од вас, заштићених центара моћи, одговарати. Неће Вам Марфи и Шмит заувијек штити леђа, нити ћете у одговору писати како по Кривичном закону Републике Српске 'неко треба да бар покуша да ме убије', да би то било кадро Ваше пажње", поручила је Вулићева.

Окружно јавно тужилаштво у Добоју у обавјештењу о непровођењу истраге, које је потписала Рауковићева, наводи да се из садржаја емисије "Нијесмо ми од јуче" БН Телевизије "јасно закључује да у наведеним радњама нема обиљежја кривичног дјела угрожавање сигурности", јер и поред чињенице да је глумац изговорио: "Због овога што си рекла /Сања Вулић/ треба те одмах ликвидирати" таква пријетња не може се, како је наглашено, сматрати озбиљном.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.