Шеф Клуба посланика СНСД-а

Вулић: Српска ће бити упамћена по успјеху, а Рамо Исак само по фришко офарбаној бради

  • Извор: АТВ
  • 28.12.2023. 18:33

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничкком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је за АТВ да постоји имало правде и права у овој земљи, прва особа која би била ухапшена био би министар унутрашњих послова ФБиХ Рамо Исак.

Вулићева је додала да Исак има имало морала, лично би издао налог за своје хапшење јер је он претеча непотизма.

- То је један искомплексирани човјек који нема апсолутно право да помиње име Милорада Додика, а то што сања како ће једнога дана "кад порасте" бити Милорад Додик су само његови снови - рекла је Вулићева. 

Она каже да Рамо Исак треба да  престане да узима у уста и Републику Српску и предсједника Додика јер он на то нема право.

- Он је један обични кабадахија који мисли да ће таквим пријетњама наудити Српској и њеном народу. Ја му поручујем да се Српска развија и слави, на његову жалост, а на нашу срећу бићемо све успјешнији и видљивији широм свијета, а Рамо Исак ће остати упамћен само као неко ко има увијек фришко офарбану браду - рекла је Вулићева.

НЕОСНОВАН ПРИЈЕДЛОГ ИЗМЈЕНА ЗАКОНА

Вулићева каже да је крајње неосновано да се одржи сједница поводом приједлога измјена Изборног закона који је предложила СДА.

"Имајући у виду да нису основне ствари из пословника испоштоване, није оправдана хитност нити сам приједлог измјена закона има правно упориште имајући у виду да преко пола текста је подложно измјенама, а фино у нормативима институција БиХ стоји да уколико се више од 50 посто текста мијења мора ићи нови текст закона, а не измјене закона како су они то предочили", рекла је Вулићева.

Она каже да формално правно нису испуњени услови да се одржи та сједница. 

"Ми не пристајемо ни на какве уцјене нити приједлоге Шмитове комисије. СНСД ће бити апсолутно против, ми нећемо подржати тај приједлог од колега из СДА, колико сам схватила таквог су става и колеге из ХДЗ-а имајући у виду да ови приједлози који су сада актуелни које форсира Шмит и његова делегација из СДА-а није ништа друго него угњетавање Срба и Хрвата", рекла је Вулићева.

Вулићева каже да Шмит не мари ни за шта и да је кренуо у отимање отимање.

"Нишкић је поклекнуо његовим притисцима и уцјенама. Ми из Републике Српске нећемо марити уколико Шмит посегне за тим наметањем изборног закона, то за нас не важи", рекла је Вулићева те додала:

"Онима којима важи било шта што Шмит доноси поручујем да мало укључе мозак јер како ствари стоје, он ће он њих направити легалне робове у 21. вијеку, времена демократије и права."

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.