Шеф Клуба посланика СНСД-а

Вулић: Српска и Додик су крупан залогај за Ћудићеву, има она чиме да се бави у ФБиХ

  • Извор: СРНА
  • 18.03.2024. 18:03

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да посланик Наше странке Сабина Ћудић није бирана у Рерпублици Српској, нити има мандат да се бави ни Српском, ни њеним предсједником Милорадом Додиком.

"За некога ко припада структури која је владајућа већина у Кантону Сарајево препуном безбједносних изазова и полуфункционалне већине у Парламенту Федерације, превише је да се бави још и Републиком Српском и Милорадом Додиком. Крупан је то залогај за колегиницу Ћудић, а поготово да она тврди гд‌је ће бити, односно гд‌је неће бити сједиште Апелационог од‌јељења Суда БиХ", истакла је Вулићева за Срну коментаришући изјаву Ћудићеве да неће доћи до тога да сједише овог од‌јељења буде у Бањалуци.

Вулићева је рекла да јој није познато да је Ћудићева била члан Радне групе за закон о Суду или да представља "Тројку", али види да покушава да наметне неко своје тумачење шта је прихватљиво, односно шта није као да је портпарол "Тројке" и међународне заједнице, а није ни једно ни друго.

"Патронизирајући и малициозни коментари нису пријатељ консензуса и компромиса у парламентарној већини што вјешта дебатантица Ћудић зна. Парламент, као и стварни живот нису имагинарне дебате", рекла је Вулићева.

Што се тиче изјаве Ћудићеве да је предсједник Српске, како је рекла, главни кочничар европског пута БиХ, Вулићева је подсјетила да је Република Српска опредијељена за испуњавање 14 кључних приоритета у пакету што је јасно речено у старту, а то што је њима списак приоритета "шведски сто", па покушавају да узму само што им одговора, то је већ нешто друго.

"Министри из Републике Српске, као и посланици и делегати, својим активним д‌јеловањем, показали су европску опредијељеност, а на политичким представницима из ФБиХ је да се бавимо осталим приоритетима као што је одлазак страних судија из Уставног суда БиХ. Не могу институције БиХ преузети улогу ваших, не тако функционалних, кантоналних и ентитетских институција под изговором ЕУ пута. То је, ипак, улога ентитетских институција. Нека се угледају на институције Републике Српске које су се максимално ангажовале на испуњавању свих услова и приоритета које налаже европски пут БиХ", поручила је Вулићева. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.