Reakcija na Denisa Zvizdića

Vulić: Šta je islamofobno u tome da kažete da su pojedinici iz BiH sponzorisali terorizam?

  • Извор: СРНА
  • 24.07.2022. 19:08

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da bi Denis Zvizdić trebalo da zna da Srbi postoje vijekovima i bolje ne ulaziti u teorije dokazivanja ko polaže pravo na kulturu na ovim prostorima

Vulićeva je istakla da je tragični sukob u BiH donio svim narodima nesaglediva stradanja ali nijedan ne može biti stradalničkiji, pa ni Bošnjaci.

"Nas 250.000 Srba je živjelo u Sarajevu! Gdje smo danas u tom gradu? Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj ima. Uživaju sva prava i tako treba. Bošnjačka djeca čak u 22 osnovne škole izučavaju nacionalnu grupu predmeta. Zašto ni u jednoj školi u FBiH djeca srpske nacionalnosti nemaju isto?", upitala je Vulićeva.

Reagujući na Zvizdićevo mišljenje da je današnja izjava predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović "islamofobna i šovinistička", Vulićeva je rekla da je srbofobija Denisa Zvizdića i raznih Zvizdića dio političkog trenda na kom se gradi bošnjačka politika istrebljenja Srba i zatiranje srpske kulture.

"Sramno i nedopustivo je vrijeđati prdsjednika Republike Srpske zbog navodne, nepostojeće islamofobije. Šta je islamofobno u tome da kažete da su politički pojedinci iz BiH sponzorisali terorizam? Niko pomenuo nije islam, ali jeste politiku koja je otvorila vrata zvjerstvima za koje niko nije odgovarao", naglasila je Vulićeva.

Ona je istakla da je šovinističko, srbomrzačko i nepristojno upravo ponašanje Denisa Zvizdića koji napadima na Željku Cvijanović traži slamku spasa za sebe među biračima.


  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)