Представнички дом

Вулић: Суд и Тужилаштво БиХ у рукама странаца с циљем разградње дејтонског споразума

  • Извор: СРНА
  • 01.01.2024. 15:27

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да су Суд и Тужилаштво БиХ отуђени центри моћи и инструменти у рукама одређеног дијела међународне заједнице с циљем разградње Општег оквирног споразума за мир у БиХ, отимања имовине ентитетима и стварања унитарне БиХ.

Напомињући да је енглеским компанијама већ уступљена имовина у Варешу, Вулићева је нагласила за Срну да то само потврђује зашто србомрсцима смета предсједник Републике Српске Милорад Додик и зашто се против њега води намјештени судски поступак.

"Власт у Републици Српској, на челу са предсједником Додиком, никада неће дозволити отимање имовине Републике Српске од било кога, па ни од Енглеза и осталих фригидних ликова, јер је у Дејтону имовина недвосмислено додијељена ентитетима", рекла је Вулићева.

Све ово, додала је она, јасно открива нечасну улогу Кристијана Шмита и оних који су га послали у БиХ и подржавају његове нелегалне радње, међу којима је и руковођење правосудним институцијама у БиХ с циљем разградње Дејтона.


Једна близнакиња рођена у старој, друга у новој години

Једна близнакиња рођена у старој, друга у новој години

"Хапшење предсједника Суда БиХ Ранка Дебевца, који је и онако имао сумњиву биографију, као што је има и сам тужилац Недим Ћосић, потврђују све оно на шта српске институције указују. Правосуђем у БиХ управљају странци ради остварења својих интереса посредством 'подобних' ликова у Суду и Тужилаштву који могу да се похвале свим осим да раде професионално, по праву и правди", оцијенила је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)