Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD

Vulić: Sve dok je Izetbegovićevih sljedbenika u institucijama, nema napretka BiH

  • Извор: СРНА
  • 25.04.2023. 09:59

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ukazala je da će put BiH ka EU i uopšte njen napredak biti značajno usporeni sve dok u institucijama djeluju sljedbenici politike Bakira Izetbegovića, a glavni među njima, samo pod prividno drugim plaštom, upravo je Denis Zvizdić koji ne poštuje osnovna načela demokratije za koje se EU zalaže, a to su ljudska prava i slobode.

Vulićeva je ocijenila da je sramno i nedopustivo ponašanje trenutno predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića koji bez imalo stida iznosi laži tvrdeći da su "iz Republike Srpske ponovo pokrenuli blokade rada", dodavši da niko iz Republike Srpske ne blokira rad institucija BiH.

Ona je izjavila Srni da su poslanici iz Republike Srpske u ovom domu ugroženi i da je nedolazak na sjednice jedan od mehanizama odbrane.

"Mi ne blokiramo rad nijedne institucije, ali ne želimo i nećemo sebi da dozvolimo da budemo glineni golubovi u koje će Zvizdić i njemu slični ispaljivati svoje otrovne islamističke strelice. Predsjedavajući Predstavničkog doma nam je prijetio, rekavši: 'Ovo vam je zadnji put'. Šta to znači, sljedeći put ćemo biti likvidirani?", upitala je Vulićeva.

Cvijanovićeva u zvaničnoj posjeti Kubi

Cvijanovićeva u zvaničnoj posjeti Kubi

Ona je naglasila da Denis Zvizdić ne zna ili ne želi da održava red za vrijeme sjednice, ali zato zna da hoda po raznim skupovima i propagira ideologiju Bakira Izetbegovića.

"To što on priča po raznim skupovima o sjednicama i radu parlamenta je krajnje nepristojno, a da prvo nije našao za shodno da razgovara sa nama i bar se izvini za svoje neprofesionalno ponašanje. Svaki njegov novi nastup je dopuna moje prijave o kršenju Etičkog kodeksa poslanika", istakla je Vulićeva.

Ona je navela da bez dodatne zaštite od Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara ili MUP-a Republike Srpske, poslanici iz Republike Srpske nemaju šta da traže na sjednicama.

Novaković Bursać: Glasanje u Savjetu Evrope je poraz BiH

Novaković Bursać: Glasanje u Savjetu Evrope je poraz BiH

Vulićeva je podsjetila da je, pored prijetnji, trenutni predsjedavajući Predstavničkog doma ugrozio i osnovna ljudska prava poslanika iz Republike Srpske uskraćujući im pravo na mišljenje i stav.

"Nepristojno dobacivanje nepoznatih lica u sali u toku sjednice poput 'daj ba, dosta vas je više' takođe je izazvalo strah i sumnju kod poslanika iz Republike Srpske. Sve dok se ne steknu uslovi za normalno održavanje sjednica, a to znači da se one održavaju u sali, a ne u katakombi, dok se ne obezbijedi dodatno obezbjeđenje srpskim predstavnicima tokom boravka u zgradi parlamenta, gospodo iz međunarodne zajednice, znajte da mi ne blokiramo ništa, već čuvamo žive glave na ramenima", poručila je Vulićeva. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм