Poslanik SNSD-a u PD PS

Vulić: Turkovićevoj nije sporan podanički neokolonijalni mentalitet

  • Извор: СРНА
  • 30.06.2022. 18:31

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković čim vidi kakvu najavu stranog angažmana - potrči da to pohvali jer njoj podanički neokolonijalni mentalitet nije sporan.

"Ona će sve sa strane pohvaliti radije nego voditi unutrašnji dijalog i to je ono što je porazno. Kakve evropske vrijednosti spominje da promoviše zemlja koja je napustila EU nije mi jasno? Kakvi vojni eksperti na univerzitetu u Sarajevu, da li je to drugi naziv za paraobavještajni centar za pomoć britanskim ljubimcima? Kakvi eksperti u oružanim snagama BiH", upitala je Vulićeva.

Prema njenim riječima, Turkovićevu treba podsjetiti da za ovakve vrste angažamana trebaju procedure i saglasnosti i da ona nije institucije BiH.

"Bilo bi korektno da nam samoproglašena kraljica kaže - na koji način je BiH ugrožena? Ona je sveznalica. Sve joj je poznato ili joj se ukazalo", rekla je Vulićeva.

Ona smatra da je sramotno što, pod plaštom demokratije, Turkovićeva kreira obavještajni centar, a s dugoročnim ciljem istrebljenja Srba i Hrvata iz BiH.

"Očekivala sam veći nivo realnosti i inteligencije od premijera Engleske, ali bošnjački lobi je iskreirao samo jednu, muslimansku priču. Što više Bisere, to manje BiH, davno sam rekla, a evo i bila u pravu", navela je Vulićeva.

Turkovićeva je istakla da je dobrodošLa podrška institucijama BiH od Velike Britanije, koja je najavila danas da će poslati vojne stručnjake u BiH radi borbe protiv "uticaja Rusije, jačanja Misije NATO-a i unapređenja stabilnosti i bezbjednosti u zemlji".

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)