Poslanik SNSD-a PD PS BIH

Vulić: Veza SDA i SDS neraskidiva, Šarovićev kadar zaštićen kao "bubreg u loju"

  • Извор: СРНА
  • 30.04.2022. 10:52

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da Mirko Šarović iz sjene i dalje upravlja zajedničkim institucijama, a da je veza između SDA i SDS neraskidiva govori činjenica da je njegov kadar zaštićen kao "bubreg u loju".

Vulićeva je izjavila Srni da je Šarovićev rođak direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić, a prijatelj i kum Dragan Šojić direktor Službe za zajedničke poslove institucija BiH.

"Takođe, Šarovićeve uzdanice, Predrag Kovač je savjetnik direktora BHRT-a, a Dragan Ćuzulan je koordinator za reformu javne uprave. Vanja Bjelica Prutina dala je doprinos, kako Šarović kaže, da on bude čovjek sa biografijom za primjer, pa je u nestranačkom tijelu - CIK-u, zahvaljujući saradnji SDS-SDA", naglasila je Vulićeva.

Prema njenim riječima, Gordana Aćimović je šef Graničnog prelaza Ivanica, takođe, nestranačka pozicija, ali zaštita koju Šarović pruža svom kadru je iznad svakog zakona.

"Imajući u vidu da direktor UIO BiH Miro DŽakula slovi za velikog profesionalca, očekujem da će ovu pojavu riješiti u skladu sa zakonom ili će Šarović biti iznad zakona, države u koju se samo Bakir i Mirko kunu?!", rekla je Vulićeva.

Ona se pozvala na zakonske odredbe Član 14 Stav 3 prema kojem je državni službenik nepristran, "te naročito: a) izbjegava aktivnosti ili propuste u vršenju svoje profesionalne dužnosti koje krše ili su nespojive s dužnostima utvrđenim ovim zakonom i suzdržava se od javnog ispoljavanja svojih političkih uvjerenja".

"Član 16 e) državni službenik ne može biti član upravnih i drugih odbora političkih stranaka i ne smije slijediti instrukcije političkih stranaka"; podsjetila je Vulićeva na zakonske odredbe.


  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм