ШеФ Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ

Вулић за АТВ: Салкић да се научи лијепом понашању, Српска наставља да слави Дан Републике

  • Извор: АТВ
  • 16.01.2024. 15:18

ШеФ Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да би посланик СДА у Народној скупштини Републике Српске Рамиз Салкић требао да се научи лијепом понашању, а не да удара по институцијама Републике Српске, истим оним од којих он добија плату.

Вулић истиче да Салкићев бахатизам и понижавање институција Републике Српске најбоље показује колико он не поштује Републику Српску у којој има апсолутно сва права за разлику било којег Србина у Федерацији који нема никаква права.

"Што се тиче његове кривичне пријаве, може да се огледа на њој слободно, а што се тиче става нас из Републике Српске, ја предлажем да се сви грађани из Српске који су славили и поносни су и дан данас на Дан Републике Српске који ће и даље да славе и да се сви сами пријавимо Тужилаштву зато што поштујемо своје и зато што не вријеђамо друге, зато што позивамо на мир и љубав за разлику ових из фБиХ", рекла је Вулићева.

Вулићева каже да, када се Салкић позива на одлуке Суда, треба посјетити и њега, а и јавност да тај Суд није правичан нити ради по слову закона већ искључиво онако како Марфи и бошњачки дио политичког Сарајева то захтјева.

Он је напоменула да је то значи да је 9. јануар итекако уставан и никога ничиме што је показано саму прославу Дана Републике, а то што из ФБиХ траже да буде неуставан је јер немају способност да осмисле свој дан који ће да славе, нити су способни да они то прославе, није проблем Републике Српске.

"Ја му поручујем пријавите нас гдје хоћете, ми ћемо и даље да славимо 9. јануар и вјероватно, на нашу велику радост и срећу, у независној Републици Српској јер са таквим политичким незналицама и калкулантима ми нема шта да тражимо заједно, чак ни као комшије", јасна је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм (Р)

    'Документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.