Сарајево

Вулићева питала Крехо: Ко је наредио сјечу дрвећа испред зграде Суда и Тужилаштва БиХ?

  • Извор: СРНА
  • 15.02.2024. 11:08

Шеф Клуба посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић затражила је од предсједника Суда БиХ Минке Крехо одговор на питање: "Ко је наредио сјечу дрвећа испред зграде Суда и Тужилаштва БиХ и то у фебруару?".

Вулићева је у образложењу посланичког питања упућеном Крехи навела да су службе Суда БиХ на ово питање које је раније упутила одговориле да је "за уклањање стабала око комплекса правосудних институција надлежна Служба за заједничке послове институција БиХ која је током прошле године тражила од надлежног кантоналног предузећа 'Парк' да уклони стабла оштећена у временским неприликама".

"Из Службе за заједничке послове институција БиХ добили смо званичну информацију да нису тражили уклањање дрвећа испред правосудних институција, нити је простор изван круга правосудних институција надлежност Слубе за заједничке послове институција БиХ.


Дачић: Српска слога потребнија него икад

Дачић: Српска слога потребнија него икад

Такође, у Служби су нас информисали да су правосудне институције у априлу 2023. године тражиле уклањање стабала у кругу институција јер је током невремена дошло до оштећења возила. Такође, наводе да су склопили уговор са предузећем 'Парк' о хортикултуралном уређењу али искључиво унутар правосудног комплекса, никако изван њега, тачније никако иза ограде", појаснила је Вулићева.

С обзиром да је сјеча дрвећа изазвала велику пажњу јавности из више аспеката, укључујући и безбједносни, и да су информације из институција контрадикторне, те да управо то, између осталог, изазива сумњу, Вулићева је у посланичком питању предсједнику Суда БиХ навела да је важно добити цјеловит одговор на ово питање.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија