Optuženi pripadnici Armije BiH

Za Komšića i Bećirovića optuženi za ratne zločine su heroji

  • Извор: АТВ
  • 12.08.2023. 19:32

Kada se podigne optužnica za zločin nad Srbima, onda je to uvreda. Udar na ustavni poredak zemlje. Članovi Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Denis Bećirović ne libe se reći da su za njih Ahmet Sejdić i Ferid Buljubašić kao i ostalih 11 pripadnika tzv. Armije BiH, koji su optuženi za ubistvo 56 civila sela Jošanica, heroji.

"Tužilaštvo BiH podizanjem optužnica protiv branitelja koji su legalno branili međunarodno priznatu državu Republiku Bosnu i Hercegovinu, direktno i (ne)svjesno revizionistički utiče na karakter rata u BiH", poručio je Denis Bećirović. 

Zbog odluke da se podigne optužnica Bećirović i Komšić obrušili su se na Tužilaštvo BiH. Vrše pritisak i na sud tražeći da se započeto obustavi. Za zločin u Jošanici, Srbi neće ćutati, kaže Branimir Kojić, Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila. O stradanju srpskog naroda, pričaće sve glasnije. Mnogo godina je izgubljeno. Optuženi su davno trebali biti iza rešetaka. 

"Sam taj Bećirović je veći agresor, odnosno najveći agresor kada sa sastaje sa Atifom Dudakovićem, sam Ćamil Duraković je agresor kada aplaudira Naseru Oriću, Željko Komšić. Evo ja ću sada pitati javno Komšića, postoji li ijedan zločin u kome su ubijeni Srbi a gdje ih on neće smatrati agresorom , dakle svaki Srbin, pa i dijete od 2 godine je za njega agresor", kaže predsjednik Skupštine REpubličke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila. 

Ne zanimaju Komšića srpske žrtve. Optužnicu protiv generala tzv. Armije BiH vidi kao smišljen pokušaj promjene karaktera u BiH kako bi, smatra Komšić, izjednačile žrtve sa zločincima. Čak ima i poruku za glavnog tužioca. 

"Ukoliko Kajganić ne počne raditi svoj posao nosiće breme zaštitnika počinilaca svih najstrašnijih zločina", rekao je član predsjedništva BiH Željko Komšić.

Ko je počinio najstrašnije zločine nad Srbima? O tome Komšić ne govori. Ima ko hoće. Za bošnjačke političare samo Srbi treba da odgovaraju. Tako je pravosuđe u BiH naviklo, kažu u republičkog centra za istraživanje rata.

"Imamo toliku dozu licemjerstva od strane Željka Komšića koji istovremeno poziva glavnog tužioca da ne pocesuira ove zločine, nazivajući nevine žrtve, agresorima. Ko je agresor, dijete od dvije godine koje je bilo u svome selu, djeca koja su pobijena u Jošanici, da li su agresori oni koji su ubijani od strane hrvatske regularne vojske u selu Sijakovac u kupresu i svi ostalim mjestima", kaže v.d. direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lice Viktor Nuždić. 

Ubiti nedužne civile, žene i djecu na kućnom pragu, na krsnu slavu - najbrutalniji je zločin. Za to počinioci moraju da odgovaraju, poruke su iz Republike Srpske.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.