Drago Kalabić

Zabrana ulaska Prilepinu atak na bratske odnose

  • 24.08.2018. 13:11

Zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske Drago Kalabić smatra da je zabrana ulaska u BiH ruskom piscu Zaharu Prilepinu atak na bratske odnose srpskog i ruskog naroda.

Kalabić je istakao da je očito da postoji spisak državljana Rusije koji su nepoželjni u BiH. 

"Na ovakav način ovdje se međe interesne sfere. Domaći izvođači radova su u sve uvučeni i nisu svjesni šta su i za koga uradili. Ovo će imati i dugoročne posljedice, jer nije djelo nekog činovnika", rekao je Kalabić Srni. 

On je ocijenio da je ovakav slučaj nezapamćen, jer je problem stvoren ruskom piscu. 

Predsjednik Odbora za bezbjednost parlamenta Srpske Milanko Mihajilica nije odgovarao na pozive Srne. 

Ruskom piscu Zaharu Prilepinu zabranjen je ulazak u BiH zbog navodnih bezbjednosnih razloga. Ovu naredbu donijela je OBA 26. marta. 

U obrazloženju rješenja, koje je u posjedu Srne, navodi se da bi boravak Prilepina na teritoriji BiH predstavljao "prijetnju bezbjednosti BiH, javnom poretku ili međunarodnim odnosima BiH".  
 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.