Savjet ministara BiH

Zaposlenima u institucijama BiH topli obrok povećan za 3 KM

  • Извор: АТВ
  • 28.07.2022. 17:15

Zaposlenima u zajedničkim institucijama BiH od 1. septembra biće povećan topli obrok za tri KM, odnosno, umjesto dosadašnjih osam biće 11 KM.

Ovu odluku je donio Savjet ministara BiH današnjoj sjednici, tačnije, Odluku o izmjeni Odluke o visini novčane naknade zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za ishranu tokom rada.

Izuzetak su izabrani i imenovani zvaničnici, odnosno članovi Predsjedništva BiH, poslanici i delegati Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, ministri i zamjenici, rukovodioci institucija i njihovi zamjenici, kojima naknada za ishranu neće biti povećana i iznosiće šest КM.

Na sjednica je donesena Odluka o izmjenama Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prevoz na posao i s posla u institucijama Bosne i Hercegovine.

“Na ovaj način se dnevna i sedmična naknada za prevoz utvrđena na osnovu udaljenosti mjesta rada od mjesta prebivališta zaposlenog zavisno od broja kilometara, povećava za oko 20%, počev od 1. septembra ove godine”, saopšteno je iz Savjeta minitara BiH.