Sarajevo

Završen sastanak SNSD-a, "Trojke" i HDZ-a: Ništa spektakularno

  • Извор: Агенције
  • 06.09.2023. 15:43

Lideri političkih partija koje čine vlast na nivou BiH na sastanku koji je upravo završen nisu dogovorili ništa konkretno, ali su otvorili priču o nekim kako su rekli "teškim temama".

Kako je prije početka konferencije za novinare lidera trojke rekao predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, na sastanku se nije desilo ništa spektakularno.

Zakon o sudovima BiH, Izborni zakon, Zakon o Ustavnom sudu BiH, presuda Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Kovačević, samo su neka o tema o kojima je bilo riječi, ali nikakav dogovor nije postignut.

Elmedin Konaković, lider NiP-a i Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, rekli su da je sastanak bio težak te da je otvorena priča o Zakonu o sudovima BiH o kojem će rasprava biti nastavljena i sutra na sjednici Savjeta ministara BiH.


Dodik o Crnatku: Kakav oštrouman čovjek i ozbiljan intelektualac

Dodik o Crnatku: Kakav oštrouman čovjek i ozbiljan intelektualac

"Ovo što smo do sada uradili i ovih pet zakona koje smo usvojili su jednako važni i to nas tjera na neke razgovore i dogovore. Zakon o sudovima je jedna teška tema i na njemu lomimo koplja i vodimo ozbiljnu polemiku. Zakon o sukobu interesa je takođe materija koja se kreće", rekao je Konaković.

Nismo proizveli neka rješenja koja se možemo pohvaliti, ali nakon ovakih sastanaka sve smo bliži dogovorima.

Sam Nikšić je rekao da je sastanak protekao u uobičajenoj atmosferi te da je dosta stvari na koje se različito gleda i misli, ali da je to prednost jer nakon takvih rasprava dođe se do rješenja.

"Svako se argumentima bori za svoje stavove da bi došli do rješenja. Pokazalo se kad tako radimo da ima pomaka i rješenja", rekao je Nikšić dodajući da je opredjeljenje da BiH bude u EU i da je to nešto što će donijeti efekta.


Koliko novca su Hrvati potrošili u BiH u ovoj godini

Koliko novca su Hrvati potrošili u BiH u ovoj godini

On je rekao da postoji dogovor da se formiraju radne grupe koje će raditi na Zakonu o Ustavnom sudu te da po tom pitanju ništa nije dogovoreno i da će struka raditi na tom zakonu koji će biti usaglašen sa evropskim standardima.

"To ne znači da će biti sutra. Strane sudije neće biti brisane do onoga trenutka dok ne postanu opterećenje da postanemo član EU", rekao je Nikšić.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.