Жељка Цвијановић поднијела пријаву против Лагумџије за три кривична дјела

  • Извор: Српскаинфо
  • 23.04.2024. 15:19

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поднијела је Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против Златка Лагумџије, амбасадора БиХ при Уједињеним нацијама.

Како пише "Српска инфо", први разлог за пријаву је то што је Лагумџија једнострано и самовољно предузео радње у вези са припремом текста и подношења резолуције о Сребреници на усвајање Генералној скупштини УН, без обавезног овлаштења Предсједништва БиХ.

Лагумџија је тиме, наводи се у пријави, прекорачио своја овлаштења уз директно кршење уставног оквира БиХ и гарантованих права три конститутивна народа у БиХ.


Хит! Кандидат СДС-а причао о себи у трећем лицу, збунио присутне

Хит! Кандидат СДС-а причао о себи у трећем лицу, збунио присутне

"Обављајући дужност амбасадора БиХ при УН дана 5. априла одбио је да прослиједи писмо српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић од 3. априла упућеног генералном секретару УН, чиме је починио кривично дјело напад на уставни поредак из одредбе члана 156 Кривичног закона БиХ, кривично дјело повреда равноправности човјека и грађанина из одредбе члана 145 став 1 Кривичног закона БиХ и кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења из одредаба члана 220 Кривичног закона БиХ", наводи се у пријави.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.