Dragomir Anđelković

Željko Komšić stavovima o zastavi uvrijedio srpski narod i RS

  • 29.11.2018. 12:24

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da je hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, stavovima o zastavi Republike Srpske uvrijedio i srpski narod i Republiku Srpsku, a time pokazao da nipodaštava i BiH.

On je u izjavi Srni istakao da Komšić kao da je zaboravio da je rat u BiH završen 1995. godine i ponaša se kao neko ko misli da ima pravo da srpsku zastavu nipodaštava "kao da je to zastava protivnika a ne jednog od tri konstitutivna naroda BiH". 

"Na taj način Komšić svojim postupcima ne samo da vređa srpski narod i Republiku Srpsku, već nipodaštava čitavu BiH koja je zasnovana na dejtonskim principima", rekao je Anđelković. 

On je podsjetio da ti principi podrazumijevaju ravnopravnost dva entiteta i tri naroda u BiH. 

"Nipodaštavajuđi srpski narod, on pokazuje da je spreman, takođe, da nipodaštava i hrvatski narod, a samim tim priznaje da je u funkciji bošnjačkog hegemonizma i sarajevske ideje nametanja unitarne BiH", rekao je Anđelković. 

Prema njegovim riječima, ovakvi potezi Komšića nisu za smijeh ni za šalu, jer je tragikomedija koja može da se pretvori u tragediju. 

"To je nešto što pokazuje namere bošnjačke elite kojoj zapravo služi Komšić da potpuno podrede srpski i hrvatski narod i da ih pretvore u nacionalne manjine i da BiH transformišu da u nekakvu islamsku državu gde bi hrišćani bili raja", rekao je on. 

Anđelković je napomenuo i da Komšić takvim potezima ne donosi dobro ni Bošnjacima jer, kako je rekao i njih gura u tragediju. 

"Mislim da bi na ovakve postupke morala da reaguje i bošnjačka javnost jer to je prizivanje velikih nevolja za BiH", rekao je on. 

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić juče je na pitanje novinara ko sklanja zastavu Republike Srpske u zgradi Predsjedništva BiH ironično odgovorio da to čine on i Šefik DŽaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH. 

"DŽaferović ide sa lijeve strane, ali kada se ugase svjetla u Predsjedništvu BiH. A ja idem sa desne. Pa onda ko prije stigne do te zastave da je skloni", rekao je Komšić nakon jučerašnjeg sastanka s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.