Odjel za infektivne bolesti KBZ-a

Zenica: U bolnicu primljena i trudnica pozitivna na koronavirus

  • 21.04.2020. 15:07

Kantonalna bolnica Zenica (KBZ), koja je prije tri dana na Odjelu za infektivne bolesti primila i bebu staru 40 dana, danas je zbrinula i jednu trudnicu pozitivnu na koronavirus.

Nakon što je prije četiri dana pronađeno 15 novozaraženih u najvećem klasteru u Maglaju, u narednim danima je otkriveno samo sedam novih pa je ukupno u Zeničko-dobojskom kantonu registrirano 96 pozitivnih pacijenata na koronavirus.

Od tog je broja njih 16 oporavljeno i otpušteno na kućni tretman, dok se 24 zaraženih liječi na tom odjelu, a 45 u izolatoriju KBZ-a.

- Svi pacijenti na našem odjelu zasad su stabilni i niko od njih nije na respiratoru. Zadovoljavajuće je stanje i u izolatoriju, a pogotovo je ohrabrujuće saznanje da se sada zaraženi ljudi bez većih otpora dolaze u izolatorij. Očito su urodili plodom naši apeli i objašnjenja da je i za zdravlje takvih pacijenata, ali i za epidemiološku situaciju u lokalnim zajednicama, važno da budu pod stalnim ljekarskim nadzorom - smatra načelnik Odjela za infektivne bolesti KBZ-a Ednan Drljević.

 

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)