Sudija

Zlatko Knežević: Sjednica Ustavnog suda BiH zakazana bez mog prisustva

  • Извор: РТРС
  • 27.06.2023. 22:20

Sudija i potpredsjednik Ustavnog suda BiH Zlatko Knežević izjavio je da je sjednica ovog suda, o spornom pravilu 39, zakazana bez njegovog prisustva.

"Јa sam taj dan bio na putu, dobio sam mejl u vožnji, po kojem je zakazana vanredna plenarna sjednica Ustavnog suda. Obavijestio sam da ne mogu učestvovati i ne znam da li ću moći komunicirati putem interneta. Nalazio sam se na granici sa Kinom. Poslao sam mejl da je to nepotrebno, besmisleno. Pazite, zakazana je sjednica sa jednom tačkom, koja je glasila 'Informacija o vanrednoj situaciji u kojoj se nalazi Ustavni sud BiH'. Vanredna situacija, ako to možemo reći, je već sedam mjeseci, kako mi nemamo dvoje domaćih sudija“, rekao je Knežević za RTRS.

On je rekao da je ranije dogovoreno da će biti održana redovna plenarna sjednica u julu i da će prisustvovati.

„Bio sam i predsjednik, dešava se, zakazuju se vanredne sjednice, ali se nikad nije desilo da je održana vanredna sjednica, a da prethodno nisu konsultovani potpredsjednici. U taj ponedjeljak, kad je to bilo, ogromna je vremenska razlika bila, i ja sam zvao šefa našeg IKT odjeljenja i rekao da sam tehnički spriječen da učestvujem onlajn, da bih negdje popodne po našem vremenu, a pred zoru po lokalnom, dobio mejl da je donesena odluka i da treba primjedbe na tu odluku. Pročitam odluku, ne znam o čemu se raspravljalo, jer nikakva odluka nije bila tačka dnevnog reda. Odgovorio sam da ne postoji odluka, da je nemoguće donijeti tu odluku, jer je suprotno pravilima Ustavnog suda“, rekao je on.

Knežević karijeru u Ustavnom sudu BiH definitivno završava posljednjeg dana ove godine kada odlazi u penziju.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм