Šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS

Žunić za ATV: Plašim se da se radi o procesu koji za cilj nema mir

  • Извор: АТВ
  • 11.09.2023. 17:07

Šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS Igor Žunić kaže za ATV da je potvrđena optužnica protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića proces protiv narodne volje srpskog naroda, demokratije i proces protiv pravde.

"Ne bih želio da zvučim pesimistično, ali se plašim da se radi o procesu koji za cilj nema mir, na ovom osjetljivom području. A mir je ono što sve vrijeme mi u Republici Srpskoj i slavimo i čuvamo. Siguran sam da će u budućnosti o ovom političkom montiranom procesu biti napisane knjige i studije, jer je ovo slučaj koji ne postoji u praksi normalnih zemalja", kaže Žunić za ATV.

On naglašava da živimo nepravdu i silu.

Stojanović za ATV: Iznenađen sam da je predsjednik Republike optužen po ovom osnovu

Stojanović za ATV: Iznenađen sam da je predsjednik Republike optužen po ovom osnovu

"Silu koja ide iznad Ustava, iznad prava i iznad pravde. Ko god stane u odbranu ustava, prava, pa i mira - sudi mu se. Nadam se da će srpski korpus biti jedinstven u odbrani interesa Republike Srpske i da će se svim snagama zauzeti za odbranu ustava, prava i pravde. Imajte na umu da je sve drugo osim jedinstva u odbrani - pogrešno", poručio je Žunić.

Stevandić za ATV: Potvrđena je kriza u BiH

Stevandić za ATV: Potvrđena je kriza u BiH

Sud BiH potvrdio je danas optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića.

Tužilaštvo BiH optužnicu protiv Dodika i Lukića podiglo je 11. avgusta zbog, kako su naveli, neizvršavanje odluka Kristijana Šmita.

Tužilaštvo je optužnicu proslijedilo Sudu BiH koji ju je vratio na doradu da bi je danas potvrdio.

Na Opštoj sjednici Suda BiH koja je održana 5. septembra donesena je odluka da se odbije zahtjev Gorana Bubića, advokata predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o izuzeću sudije Јasmine Ćosić Dedović.


Пратите нас и путем Вибера