Sjećanje

15 godina od smrti Milana Jelića

  • Извор: АТВ
  • 30.09.2022. 19:20

Godine prolaze, ali 30. septembar je dan kada se svi sjećaju Milana Jelića, bivšeg predsjednika Srpske. Nedostaje u svemu i svakog dana, ali smo ponsni na ono što je ostavio, kaže sin Petar.

"Kada vidimo ovoliko ljudi, ovoliko prijatelja i rodbine koji se okupe ovde svake godine daje nam kao porodici snagu i volju da nastavimo na njegovom putu", rekao je Petar Jelić, sin Milana Jelića.

Vijenac, ruže, svijeće na 15. godišnjicu Jelićeve smrti. Zvaničnici Srpske ga pamte kao velikog privrednika, patriotu, ali prije svega velikog čovjeka. 

"Naravno da će ostati upamćen među nama svima kao veliki čovjek koji je dao svoj nemjerljiv doprinos da stabilizujemo Republiku Srpsku da izgrađujemmo u postratnom periodu", rekla je Željka Cvijanović predsjednica Republike Srpske.

Njegov vedar lik, brze i promišljene opservacije pamti i srpski član BH Predsjedništva i blizak saradnik. Posebno je ponosan kaže Milorad Dodik na zavjet koji je ispunio.

"Od svega je najvažnije što sam prije 15 gdina na ovom mjestu obećao da će ga čuvati policija RS i ona ga čuva i danas, tad je bila aktuelna reforma policije, htjeli su nam otet policiju ja sma se zavjetovao na grobu da će ga čuva polcija i danas je to tako", rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Razvijao je Srpsku i svoju Modriču. Sugrađanima i danas naviru suze na pomen Milana Jelića.

"Sigurno da nedostaje, bio je čovjek koji je podigo Modriču na noge."

"U mene otac umro prije 30 godina jednako sma tužan bio kad se to desilo, šta da vam kažem bio je za Modriči je bio sve i svja i danas tek vidimo šta znači kada ga nema".

 "Da je živio bilo bi sigurno daleko bolje Modriči sve", kažu građani.

Milan Jelić, šesti predsjednik Republike Srpske preminuo je 2007. Godine u 52 godini života. Povodom godišnjice smrti služen je pomen na njegovom grobu u Modriči. 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.