Željka Cvijanović

350.000 KM za dogradnju vrtića u Mrkonjić Gradu

  • Извор: СРНА
  • 22.08.2022. 16:31

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će institucije Srpske nastaviti podržavati razvoj opštine Mrkonjić Grad, te da će biti završen projekat dogradnje dječijeg vrtića, u šta će biti uloženo 350.000 KM.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo jer će dogradnjom vrtića biti omogućeno formiranje jasličke grupe.

"Namjera nam je da nemamo više liste čekanja, te da na ovaj način roditeljima koji žele da upišu djecu u vrtić to bude omogućeno", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Mrkonjić Gradu.

Ona je dodala i da je raduje jer je dosta novca iz različitih sredstava uloženo i u obnovu osnovnih i srednjih škola.

"Imamo i nekoliko intervencija u seoskim školama, a nastavićemo sa tim aktivnostima i u narednom periodu. Prioritet su nam uslovi za boravak naše djece u vrtićima i školama, kao i za rad vaspitača, učitelja i nastavnika", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, u Mrkonjić Gradu se odvija veliki investicioni ciklus u vezi sa izgradnjom i rekonstrukcijom lokalnih puteva, sa ciljem stvaranja što boljih uslova za život građana.

Načelnik Mrkonjić Grada Dragan Vođević zahvalio je Cvijanovićevoj za posjetu ovoj opštini, istakavši da je u proteklom periodu mnogo toga uradila i pomogla za razvoj ove lokalne zajednice.

"Pomagali smo obnovu škola, srednjoškolskog centra, izgradnju vrtića. Važno nam je i to što smo dobili obećanje da će se vrlo brzo pronaći sredstva za nadogradnju vrtića, koji nam je veoma potreban", rekao je Vođević.

On je pojasnio da je riječ o dogradnji dvije prostorije za smještaj dvije jasličke grupe, koje su neophodne za normalan rad vrtića.

"Za desetak dana otvaramo jedan dio vrtića kod Hrama Svetog Save, gdje će biti smješteno 50 naše djece starije uzrasne grupe, tako da bismo sa svim ovim što smo planirali zaokružili cjelinu i obuhvatili svu djecu koja imaju potrebu da idu u vrtić u Mrkonjić Gradu", naveo je Vođević.

Aleksandra Roljić, direktor Dječijeg vrtića "Milja Đukanović", rekla je da joj je bila čast ugostiti Cvijanovićevu, te joj ovom prilikom zahvalila za podršku u radu ove predškolske ustanove.

"Imamo tri objekta u kojima je ukupno smješteno 239 mališana", rekla je Roljićeva. 

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.