Smotra folklora

700 folkloraša u Čečavi kod Teslića

  • Извор: АТВ
  • 08.05.2022. 18:48

Istorijski dan za Čečavu, najveće teslićko selo. Ugostili su 700 folkloraša iz 23 društva. Stigli su iz Srpske, Srbije i Hrvatske. Gosti kažu, oduševljeni su smotrom folklora. Dali su sve od sebe da zablistaju na sceni.

Jako lijepo, nesvakidašnje, ovo nam je prvi put da dođemo sa ove strane Drine", kaže Marijana Milikić, KUD "Srpska tradicija" Beograd.

"Gostoprimstvo stanovnika Čečave nas je oduševilo i nadamo se da ćemo imati priliku da dođemo još koji put", ističe Svetlana Ostojić, Zavičajno društvo Srba iz Borova, Hrvatska. 

"Oduševljeni smo generalno, jutros smo poranili zorom da stignemo na defile", kazala je Sonja Perić, KUD "Bubušinac" Požarevac. 

A sve to organizovalo je čečavsko Kulturno umjetničko društvo "Dušan Stanković". Smotra je, pričaju, ponos i dika tog sela. 

"Kažu unazad 50 godina da veća količina ljudi nije bila na jednom mjestu", rekla je Ana Mastilović, organizator KUD "Dušan Stanković", Čečava.

Osim folkloraša, stigli su i posjetioci. U Čečavi se na sve strane tražilo mjesto više. Smotra, kažu, mnogo znači za razvoj sela, ali i za turističku ponudu Srpske. 

"Dođe dosta ljudi, vide šta imamo i kako nam se sela razvijaju. Imamo raznovrstan sadržaj, pa će oni koji dođu sigurno potrošiti nešto sredstava u našoj MZ", rekaoje Milan Milašinović, predsjednik MZ Čečava.

"Što se tiče manifestacije ja znam da je to plod rada nekoliko entuzijasta iz KUD "Dušan Stanković". Nije slučajno što oni od početka imaju podršku Vlade Srpske, te ministarstva turizma i predsjednika Srpske", izjavio je Dalibor Panić, pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske. 

Istorijska smotra folklora počela je defileom svih učesnika tačno u podne. Svi oni, tokom dana, smjenjivali su se na sceni. A narodno veselje u tom selu još traje.  



Тагови: