V.d direktora se ne oglašava

Afera koja trese Inspektorat Srpske još bez epilog: Nema rezultata konkursa

  • 23.01.2019. 19:37

Afera konkurs koja već neko vrijeme trese Inspektorat Srpske, još nije dočekala epilog. Uprkos optužbama da je uslove konkursa promijenila kako bi ih namjestila u svoju korist, v.d direktora Inspektorata Danijela Batar, još se ne oglašava. 

Na konkurs se ipak prijavila, što potvrđuju i u Agenciji za državnu upravu Srpske. Druge detalje ne mogu da otkriju, jer se, kako kažu, čeka imenovanje komisije. 

"Do danas nismo dobili imena članova „komisije". Ukupno se na konkurs prijavilo šest kandidata. Da li je dokumentacija prijavljenih kandidata kompletna odlučuje konkursna komisija, koja kao što smo rekli nije imenovana. Od prijavljenih kandidata jedan kandidat je i Danijela Batar", kažu iz Agencije.

Teško da Danijela Batar neće zadovoljiti uslove konkursa, s obzirom da je jedan od uslova onaj da direktor može da bude i lice koje je završilo medicinski fakultet, ali samo smjer farmacija.

Baš onaj koji je ona završila. Tu je stavku, nakon prvobitnog poništenja, a prilikom raspisivanja novog konkursa, dodala upravo Batarova. Ipak, o svemu će odlučiti konkursna komisija, koja, po svemu sudeći još nije imenovana.

Dok u Agenciji za državnu upravu kažu da komisiju imenuje Vlada, u Vladi nas upućuju nazad na Agenciju. Tamo kažu da su Vladi zahtjev poslali još 4. decembra, kada je konkurs zatvoren.

Inspektorat je konkurs raspisao 12. oktobra i tada je pod uslovima za poziciju direktora stajala, između ostalog, školska sprema iz oblasti prirodnih, društvenih, tehnoloških ili tehničkih nauka. Batareva je konkurs ubrzo poništila i raspisala novi. Ovaj put sa drugim uslovima, koji joj daju određenu prednost. Na mjesto v.d. direktora Inspektorata Srpske, postavljena je u maju ove godine, nakon što je dužnosti, na lični zahtjev, razriješen Predrag Tomić. Batarova je prethodno obavljala poslove fitosanitarnog inspektora.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.