Uhapšeno 17 osoba

Akcija srpske i španske policije: Razbijena kriminalna grupa, pronašli im oružje i stotine hiljada evra

  • Извор: СРНА
  • 18.10.2022. 20:30

Na teritoriji Srbije i Španije danas je uhapšeno 17 osoba, uglavnom državljana Srbije, pripadnika organizovane kriminalne grupe osumnjičene za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet marihuane.

Na teritoriji Srbije uhapšena su dvojica pripadnika ove kriminalne grupe u čijim stanovima je pronađeno više od 300.000 evra i jedna puška.

Na bankovnim računima blokirano im je više od 85.000 evra, kao i nepokretna imovina veće vrijednosti, saopštio je MUP Srbije.

U regijama Barselone, Valensije, Alikantea i Taragone u toku su pretresi ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane, a uhapšeno je 15 osoba, uglavnom državljana Srbije.

Akciju su sinhronizovano izveli MUP Srbije, Tužilaštvo za organizovani kriminal, te pravosudni organi Španije i Nacionalne policije Španije, pod pokroviteljstvom "Evropola".

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je današnja akcija pokazala da je Srbija pouzdan međunarodni partner i da su srpski policajci svojim kolegama u Evropi snažan oslonac.

"Spremni smo uvijek, kao što smo i pokazali, da damo puni doprinos i međunarodnoj borbi protiv kriminala", poručio je Vulin.

Тагови: