Покажимо хуманост

Александар (17) има ријетку болест и хитно му требају тромбоцити

  • Извор: БЛ портал
  • 27.11.2023. 14:54

Хумани људи поново имају важан испит који ће, надамо се, као и сваку пут до сада положити са чистом десетком.

Наиме, ученик Средњошколског центра у Фочи, Александар Милетић којем је постављена дијагноза апластичне анемије, већ мјесецима се налази на лијечењу, дијелом у Бањалуци, дијелом у Београду и хитно му требају тромбоцити.

“Уврштен је на Свјетску листу донора и нађен је донор коштане сржи. Трансплантација треба да се обави 6. децембра у Београду. Његова породица је објавила апел којим се траже добровољни даваоци тромбоцита, да би се до назначеног термина прикупила потребна количина доза. Мало је специфично што даваоци морају бити и држављани Републике Србије”, стоји у поруци која је стигла од Александровог професора.

Он је још једном замолио и апеловао на све људе који испуњавају наведене медицинске критеријуме и имају држављанство Републике Србије, да се укључе и помогну Александру да оздрави!

Донори могу да буду особе старости 18 до 60 година, са више од 60 килограма, без хроничних обољења и жене које нису биле трудне.

Потенцијални донори треба да дођу на Институт за трансфузију крви у Београду било ког дана у недјељи између 7.30 и 10.30 часова ради тестирања. Потребно је напоменути да је донација за Александра Милетића и навести број протокола 3806.

У данима или недјељама након тестирања, донатори ће бити позвани да дају тромбоците.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм