Trebinje

Ambulante pune pacijenata, toplo vrijeme pogodovalo širenju virusa

  • Извор: АТВ
  • 28.02.2023. 19:15

Mjesecima su pune ambulante u hercegovačkim domovima zdravlja, a stalno su puni svi bolnički kapaciteti u Trebinju. Ovo je vrijeme kada cirkulišu respiratorni virusi, kako virus gripa tako i ostali kaže za ATV doktorka Julija Kralj, nada se da sezona gripa prolazi.

"Stvarno negdje od kraja decembra pa čitav januar, a evo sada i februar naše kolege u Domovima zdravlja i bolnicama imaju pune ruke posla mada se mi sada nadamo da će polako početi da jenjavaju te respiratorne infekcije. Bilo je težih kliničkih slika koje su zahtjevale hospitalizaciju", rekla je dr Julija Kralj iz Instututa za javno zdravstvo, filijala Trebinje.

Uzimani su uzorci i vršena ispitivanja, dokazano je prisustvo virusa tipa A. U trebinjskiom Domu zdravlja kažu da su i očekivali pune ambulante.

"Pacijenti se uglavnom žale na povišenu temperaturu i na ostale simptome respiratornih infekcija takođe u ovom periodu je zastupljen i određeni broj pacijenata sa hroničnim oboljenjima kao što je povišen krvni pritisak i ostalo", rekao je Radovan Todorović, pomoćnik direktora DZ Trebinje.

Zato i doktori na internom odjeljenju stalno imaju pune ruke posla. Posbno zabrinjava sve veći broj djece koji dolaze sa visokom temperaturom.

Kako su nam rekli u trebinjskoj Bolnici danas su svi kapaciteti u ovoj ustanovi popunjeni. Najveća navala je na odjeljenima za pulmologiju i pedijatriju.

Današnja slika punih svih bolničkih kreveta najbolje dokazuje kolika je potreba za izgradnjom novog objekta poručuje menadžment trebinjske bolnice.



Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!