Рођендан

Аудио-визуелни центар Српске обиљежава три године рада

  • Извор: РТРС
  • 08.04.2024. 20:31

Аудио-визуелни центар Републике Српске прославља три године постојања.

Са 2,6 милиона КМ буџета, пружа подршку домаћим филмским ствараоцима, обезбјеђујући им учешће на регионалним и међународним фестивалима и радионицама.

- Поводом рођендана Центра планирали смо да мјесец април буде у знаку филмске умјетности и да ћемо организовати радионице које ће пратити пројекције филмова и разговор са продуцентима и ауторима, а слоган под којим ће се то одвијати је "Кроз објектив дебитанта" - рекла је Ања Илић, директорка Аудио-визуелног центра Српске.

Илићева је напоменула да је за развој сценарија дугих и кратких филмова и телевизијских серија у прошлој години додијељено 101.500 КМ за укупно 21 пројекат.

- За развој пројеката и производњу играних, документарних и анимираних филмова и ТВ серија додијелили смо 904.973 КМ за 44 пројекта и за филмове мањинских копродукција 300.00 КМ за шест пројеката - навела је Илићева.

Младен Ђукић из продуцентске куће "Аеон" сматра веома важним постојање Аудио-визуелног центра јер до његовог оснивања нису имали прилику да учествују у копродукцијама.

- Сада равноправно и уз подршку Центра дошли смо до пројеката који улазе на свјетске фестивале - додао је Ђукић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.