Najbolja opcija

Avionom, automobilom ili autobusom? Evo računice za put od Banjaluke do mora

  • Извор: БЛ портал
  • 18.06.2023. 08:43

Ukoliko planirate da idete na more ovog ljeta, iz Banjaluke imate mnogo opcija. Na raspolaganju vam je nekoliko destinacija sa direktnim letovima sa banjalučkog aerodroma ili nekoliko autobuskih linija do hrvatskog i crnogorskog primorja, a opcija je i automobil. Naravno, glavno pitanje je šta je najisplativije, a računica kaže ovako.

Primjera radi, za let do Tivta koji traje oko 45 minuta u jednom pravcu, povratna karta košta oko 140 evra, a na raspolaganju su vam dva leta sedmično – petkom i ponedjeljkom. Istovremeno, povratnu autobusku kartu do Budve platićete sto maraka, s tim što taj put traje minimum devet do deset sati, a autobusi u sezoni saobraćaju svako veče u 23 sata.

Ukoliko na to putovanje krenete sopstvenim automobilom, prema sadašnjoj računici trebaće vam oko 180 maraka za gorivo do Budve i nazad, bez putarina, a put u jednom pravcu trajao bi oko sedam sati. Naravno, ta opcija ostavlja mogućnost da jednim autom putuje više osoba koje će podijeliti troškove.

Ipak, ako želite bližu destinaciju, sa nešto kraćim putovanjem i nižom cijenom karte, možete da izaberete autobusku liniju Banjaluka – Split. Pored Splita, ova linija Banjaluku povezuje i sa Omišom i Makarskom. Trenutno saobraća svaka dva do tri dana, ali od početka jula polasci će biti svakodnevni. Cijena karte u jednom pravcu je 40 maraka, dok povratna karta košta 72 marke.

Ukoliko se odlučite za hrvatsko primorje, ali nešto dalje destinacije, u ponudi vam je i sezonska linija Banjaluka – Zadar, koja prolazi i kroz Šibenik, Vodice i Biograd. Ukoliko idete do Zadra, za kartu u jednom pravcu ćete morati izdvojiti 60, a za povratnu 90 maraka, dok je cijena karte do Vodica i Šibenika 55 maraka u jednom pravcu, a 79 maraka u oba.

Putovanje automobilom u Hrvatsku, izgledalo bi ovako – najbliža destinacija vam je Makarska, a put traje oko četiri sata, u zavisnosti od gužvi na granici. Do Makarske i nazad ima oko petsto kilometara, pa ćete, ako vam automobil troši otprilike osam litara goriva na sto kilometara, potrošiti oko sto maraka, ne računajući putarinu.

Što se tiče onih daljih i “egzotičnijih” destinacija, ove sezone, pored dosadašnjih letova i aranžmana za Tursku i Egipat, u ponudi su i direktni letovi iz Banjaluke za Grčku i Tunis. Međutim, ovi letovi su dostupni samo u okviru kompletnih paketa, dakle sa smještajem i ostalim sadržajima, dok samo avionsku kartu ne možete kupiti.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.