"Даруј за Божић"

Бањалучки "Калуђери" у хуманитарној мисији

  • Извор: Српскаинфо
  • 14.12.2023. 11:31

Рукометни клуб Kалуђер из бањалучког насеља Буџак и ове године се упутио у хуманитарну мисију "Даруј за Божић", чији је циљ помоћ вишечланим и социјално угроженим породицама.

Како се другу годину заредом не такмиче, групи младића, клубу и њиховим пријатељима, то није био проблем да по ко зна који пут покажу колико велико срце имају и помогну онима којима је најпотребније да највећи хришћански празник Божић дочекају како доликује.

– Ово је пета јубиларна хуманитарна акција “Даруј за Божић” коју организује РK Kалуђер и већ је прерасла, слободно можемо рећи у традицију – започели су причу за Српскаинфо момци из Kалуђера.

Акција прикупљања средстава започела је 1. децембра, док је завршетак исте планиран је за 2. јануар. Из Буџака истичу да је одзив суграђана одличан.

– Тренутно стање акције 14.550 KМ плус 7 уплаћених печеница, киселина, кафа… Ове године планирамо оборити “рекорд” од прошле године, иако смо комплетирали списак од 20 породица, настави ли акцији ићи овим током, проширићемо списак, наводе из Kалуђера и подсјећају све оне који су заинтересовани на које начине могу узети учешће у акцији - наовде те додају:

- За учествовање у акцији можете контактирати било кога од 40 чланова РK Kалуђер, уплатити на жиро рачун или подржати разне активности у склопу акције. Већ смо имали хуманитарно дружење у кафе “По Луле Дувана”, РK Младост је играла хуманитарну утакмицу а у неђељу ЖРK Борац игра првенствену утакмицу која ће бити и хуманитарног карактера. Ту није крај активностима, пошто већ сљедећу седмицу момци из Пикадо Kлуб Бањалука организоваће турнир у име “Даруј за Божић”, тако да је стварно доста активности и све можете пратити на нашем Фејсбук/Инстаграм профилу!” – додају популарни Kалуђери.

Пратите нас и путем Вибера