Диван гест

Бањалучки полицајци прикупили донацију за Србе на Косову

  • Извор: АТВ
  • 17.04.2024. 19:53

Бањалучки полицајци показали су хуманост на дјелу. Прикупили су новац за Србе на Косову и Метохији. Овим знаком пажње поручују им да нису сами и да Српска брине о својим људима гдје год да се налазе. Њихова несебичност и хуманост примјер су како се мали кораци могу претворити у велике промјене.

- Полицијски посао је хуман посао, између осталог, а ми то данас покушавамо доказати кроз ову активност да смо спремни да помогнемо гдје год да се налазе наши људи без обзира на који начин и у којим околностима - каже Ђурица Вукелић, начелник ПУ Бањалука.

Донација је уручена глумцу Милану Васићу великом хуманитарцу и добротвору поријеклом са Косова.

Он ће се побринути да новац заврши у правим рукама. 

- Нашао сам једну породицу где живе брат и сестра, она је слијепа, он брине о њој, живе у неусловима, буквално неусловима, искључена струја, немају да плате струју, па онда једна врста помоћи је да им уплатимо струју, да им се врати струја, тог типа ћемо се бавити - рекао је Милан Васић, глумац.

Срби на Косову и Срби у Републици Српској осим што су исти народ, дијеле и сличну судбину каже Васић. Он је у посјети Републици Српској заједно са глумцима Народног позоришта Приштина, чије је сједиште у Грачаници и широм Српске изводе комедију "Женидба", а сав прикупљени приход такође је намијењен за помоћ српским породицама на Косову.  

Пратите нас и путем Вибера