Narednih dana biće dostupne

Biblioteka Matice srpske poklonila vrijedne knjige Narodnoj biblioteci u Trebinju

  • Извор: СРНА
  • 09.11.2022. 11:02

Biblioteka Matice srpske poklonila je Narodnoj biblioteci u Trebinju vrijedne knjige iz sopstvenog izdavaštva koje će obogatiti njihov knjižni fond i već narednih dana biti dostupne čitaocima, saopšteno je iz trebinjske bilioteke.

"Riječ je o izabranim djelima akademika Milorada Ekmečića, Dejana Medakovića, Vasilija Đ. Krestića, Rječniku Matice srpske - izdanje na ijekavici i novom kolu Biblioteke `10 vekova srpske književnosti`", navodi se u saopštenju.

Poklon Narodnoj biblioteci uručio je upravnik biblioteke Matice srpske Selimir Radulović.

On je prilikom uručenja vrijednog poklona rekao da se obično kaže da je ovo vrijeme novih komunikaciono-informacionih tehnologija i da je knjigama došao kraj, kao i da će u budućnosti postojati samo digitalne biblioteke i da biblioteke više neće postojati kao tradicionalna knjigohranilišta.

"Pripadam manjem broju ljudi koji smatraju da je knjiga ključ naše srpske kuće, odnosno ključ svake normalne evropske kuće. Zato je moj zadatak da u ime Biblioteke Matice srpske raznosim taj naš ključ", rekao je Radulović.

Direktor Narodne biblioteke Trebinje Milosava Supić Vuković zahvalila je Biblioteci, ali i cijeloj Matici srpskoj na poklonu.

"Riječ je o vrijednim djelima koja će obogatiti knjižni fond trebinjske biblioteke, i na radost čitalaca i stručne javnosti, biti dostupna već narednih dana", rekla Vukovićeva, ističući da imaju odličnu saradnju sa ovom važnom ustanovom kulture i da će im vrata trebinjske biblioteke i legata Jovana Dučića uvijek biti otvorena.  

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок