Прогноза

Биће нагло: Када нам стиже захлађење

  • Извор: СРНА
  • 11.10.2023. 13:22

У Републици Српској ће до суботе, 14. октобра бити топло и натпросјечно топло вријеме са температуром и до 30 степени понегдје, док се у недјељу, 15. октобра, очекује нагло захлађење са сјеверозапада, уз пад температуре и јачу кишу, рекла је Срни метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Милица Ђорђевић.

Она је истакла да ће други дио октобра бити у знаку правог јесењег времена - свјежије и кишовито, уз доста нижу дневну температуру.

"Биће и топлијих дана, али до краја октобра тешко да ће бити високе температуре као што смо имали и као што ћемо имати ове седмице. Можемо рећи да ће у недјељу бити готово са овим натпросјечним топлотама", рекла је Ђорђевићева.

Према прогнози времена, сутра ујутру ће бити претежно ведро и свјеже. Око ријека и по котлинама биће пролазне магле, док ће током дана бити претежно сунчано уз малу облачност и врло топло за ово доба године.


Стиже јесење помрачење: Само један знак ће имати успјеха

Стиже јесење помрачење: Само један знак ће имати успјеха

Јутарња температура ваздуха биће од осам до 12, на југу до 16, у вишим предјелима око пет степени, а дневна од 24 до 30, у вишим предјелима од 20 степени Целзијусових.

У петак, 13. октобра, и даље ће бити претежно сунчано и врло топло вријеме за ово доба године. Током јутра око ријека и по котлинама очекује се пролазне магле.

Јутарња температура биће од 11 до 17, у вишим предјелима од седам, а дневна од 23 до 29, у вишим предјелима од 19 степени Целзијусових.

У суботу, 14. октобра биће врло топло и претежно сунчано вријеме у првом дијелу дана. Током поподнева очекује се постепено наоблачење од запада, а почеће да дува умјерен, понегдје и јак југо који ће донијети додатни пораст температуре.

Јутарња температура биће од 10 до 17, у вишим предјелима од седам, а дневна од 25 до 30, у вишим предјелима од 20 степени Целзијусових.


Разлика између љетњих, зимских и комбинованих гума

Разлика између љетњих, зимских и комбинованих гума

У недјељу, 15. октобра очекује се нагла промјена времена. Облачност са кишом захватиће прво сјеверозападне предјеле, а од средине дана у овим предјелима ће бити јачих падавина уз нагло захлађење.

На југу и истоку у првом дијелу дана ће и даље бити суво и топло уз сунчане периоде, а киша ће до вечери захватити већину предјела.

Дуваће умјерен до јак, понегдје и олујни вјетар јужних смјерова.

Максимална температура биће ујутру од 15 на сјеверозападу до 25 на југу и истоку, током дана ће нагло захладнити, па ће минимална температура ваздуха бити увече од седам до 15 степени Целзијусових. 

Пратите нас и путем Вибера