Novo zaduženje

Bijeljina diže kredit od sedam miliona KM

  • 26.02.2019. 19:28

Bijeljina se zadužuje za sedam miliona KM, a ta cifra sa kamatom će dostići 9,1 milion. Za nastavak izgradnje kanalizacije biće utrošeno 4,9 miliona KM, 1,6 miliona namijenjeno je za izgradnju sanitarne ćelije na regionalnoj deponiji i pola miliona KM za ugradnju reflektora na Gradskom stadionu, kaže gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

"Mi se ove godine oslobađamo kredita od 20 miliona iz nekog prethodnog perioda i 25 miliona se možemo zadužiti. Mi se zadužujemo samo sa sedam i to strogo namjenski. Sva ta tri zaduženja su zaduženja koja će biti konkretno za te projekte i ništa neće otići na potrošnju i ne može ni otići, zato što su sredstva odlukom skupštine i saglasnošću Vlade Republike Srpske strogo namjenska," rekao je Mićić.

Sa ovom odlukom ne slaže se opozicija predvođena SNSD-om. Smatraju da odobreni kredit služi isključivo za oživljavanje preduzeća - gubitaša. Takvim nazivaju preduzeća Vodovod i kanalizacija i Eko Dep, čiji je grad osnivač.

"Nismo podržali kreditno zaduženje grada iz razloga što smatramo da na taj način podržavamo preduzeća koja su gubitaši i sve ono što su oni sami trebali da urade, mi smo kroz skupštinsku odluke valorizovali sve njihove loše akcije," rekao je Dragan Knežević, šef kluba odbornika SNSD-a 

Sjednicu je obilježio i incident odbornika SDA Jusufa Trbića, koji je za skupštinskom govornicom Vojsku Republike Srpske nazvao "Karadžićevim fašistima". Na taj način postao je prvi gradski odbornik u ovom mandatu kojem je izrečena opomena, a neki od odbornika SNSD-a su nakon izrečene uvrede napustili zasjedanje skupštine grada.