Dosta im je pustih obećanja

Bijeljinci uzeli stvar u svoje ruke i krenuli sa uređenjem

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2022. 18:47

Brušenje dotrajalih klupica, košenje trave, bojenje ograde, samo su dio radne akcije koju su organizovali u MZ Bogdanović u Bijeljini. Vidjeli su da od datog obećanja i pomoći gradonačelnika nema ništa, pa su odlučili da mu pokažu kako treba da se vodi grad.

"Mi smo polovinom jula imali posjetu gradonačelnika gdje smo iznijeli neke svoje osnovne probleme koji su prisutni u ovoj MZ. Naravno pored infrastrukturnih postoje i neki manji problemi. Sramota je da se u Bijeljini nalazi jedan ovakav objekat u ruševnom stanju. I sam gradonačelnik je vidio u kakvom je ovo stanju, međutim ništa nije preduzeo", kaže Vladimir Radulović, predsjednik MZ Bogdanovići.

Sa sličnim problemima bore se i mještani MZ Veljko Lukić, drugoj MZ po broju stanovnika. Neki dan su svoje nezadovoljstvo, neadekvatnim odnosom gradonačelnika, izrazili protestom pred Gradskom upravom. 

"Zapušteni smo i apsolutno o nama se ne vodi računa. Dječije igralište nije pokošeno, ambrozija, sprave su tj. golovi i klupice, korozirali. Mreže na golovima nema. Nema ni rasvjete na terenu", rekao je Vidosav Čordašević, MZ Veljko Lukić.

"Šta god mi predložimo, koji god dopis uputimo prema Gradskoj upravi taj dopis se ignoriše, znači ništa se ne radi na terenu. Košenje ambrozije je isto veliki problem, mi smo tražili od Gradske uprave da obezbijedi neka sredstva da bismo mi mogli da kupimo trimer, gorivo, da pokosimo ono što mi možemo ispred MZ međutim neshvaćeni smo, totalno smo neshvaćeni, naši problemi se bacaju po fijokama", ističe Saša Tomić, predsjednik MZ Veljko Lukić.

Iako je prije nekoliko dana na internet mrežama objavljivao fotografije obilazaka i razgovora sa građanima Mjesnih zajednica, očigledno je svrha bila samopromocija, kažu građani. 

Ovo nije jedini put da se građani Bijeljine i određenih mjesnih zajednica žale na to da ih gradonačelnik zanemaruje, ali nije ni jedini slučaj, naime i Udruženje penzionera se neki dan oglasilo sa tim da su uskraćeni za pomoć gradonačelnika i da im se nije obratio.

Nije se javio ni nama na mejl koji smo proslijedili da bismo dobili odgovor od njega, a dok se nešto ne desi kažu građani, nemaju druge nego da stvari uzmu u svoje ruke.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина