Dodik i Šeranić

Bijeljinska bolnica dobila savremeni CT aparat

  • Извор: Агенције
  • 13.07.2022. 15:10

U Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini pušten je u rad novi CT aparat posljednje generacije, koji je finansirala Vlada Republike Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je nakon puštanja u rad CT aparata da je zahvalan medicinskim radnicima i najavio dalji razvoj bolničkog sistema u Srpskoj i jačanje kadrova.

On je istakao da je kadar najznačajni segment i da vlast Srpske radi na podsticanju specijalizacija.

"Meni je drago da sam ovdje i da vidim napredak. Ovo je falilo ovoj bolnici i nisam oklijevao da dođem u posjetu Bijeljini, da na ovaj način damo značaj ovoj donaciji", rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da bez kadra ni oprema ništa ne znači, te da se radi na podsticanju daljih specijalizacija i usavršavanja.

"Vidljiv je napredak. Nije to samo oprema i kadrovski, nego je to čitav ambijent i vjerujem da to sve radimo i činimo da bi pacijentima bila pružena adekvatna i najbolja moguća usluga", rekao je Dodik.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić pohvalio je rad bijeljinske bolnice i najavio dalja ulaganja u zdravstveni sektor.

Direktor bijeljinske bolnice Zlatko Maksimović zahvalio je Vladi Republike Srpske na ogromnim ulaganjima u razvoj ove zdravstvene ustanove koja su samo u posljednje vrijeme iznosila više od dva miliona KM.

Maksimović je rekao je da je ovo veliki dan i za pet opština koje gravitiraju ovoj zdravstvenoj ustanovi jer je bijeljinska Bolnica dobila mnogo - više od dva miliona KM pomoći Vlade Republike Srpske.

"Danas smo pokrenuli moderan CT aparat, 128 slajsni sa injektorom čija je vrijednost veća od 1,7 miliona KM. U ovoj nabavci dobili smo i moderan RTG aparat portabilni, zatim UVZ aparat, monitore. Ako dodamo da je bijeljinska bolnica nedavno dobila i sanitet, kada se sve to sabere, to je pomoć veća od dva miliona KM, od donacija Vlade Republike Srpske", istakao je Maksimović.

Prethodno su Dodik i Šeranić održali sastanak sa direktorom Bolnice Zlatkom Maksimovićem i saradnicima.

Dodik će se u Bijeljini, zajedno sa ministrom poljoprirede, šumarstva i vodoprirede Borisom Pašalićem, sastati i sa poljoprivrednim proizvođačima u Semberiji.


  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм