Vrijedna donacija

Bogdanić teslićkom DZ uručio defibrilator  

  • 15.09.2018. 19:40

Defibrilator sa monitorom, vrijedan 20 hiljada maraka doniran je teslićkom Domu zdravlja. Zamijeniće dva stara i poluispravna aparata, kojima je do sada radila služba Hitne pomoći. Radiće kažu, lakše, brže i efikasnije. 

„Mnogo je moderniji, u odnosu na prethodni ima monitoring, možemo da pratimo pacijenta i u hitnoj u toku transporta“, kaže Kristina Savić, dr opšte medicine Službe hitne pomoći DZ "Sveti Sava" Teslić.

Aparat je donirao ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i tako ispunio obećanje dato prilikom prošle posjete teslićkom Domu zdravlja. Vjeruje da će biti od koristi Teslićanima. 

„Ali evo da budu sigurni da je DZ potpuno opremljen i sa defibrilatorom, da mogu da budu sigurni ako dođe do toga da im je potreban, da će ovdje imati edukovane zdravstvene radnike i aparat jedan dobar s kojim mogu da rade,“ kaže Bogdanić.  

U istu ustanovu uskoro će i mamograf vrijedan 160 hiljada maraka. Vlada je donijela odluku o nabavci. Obećali su pomoć i u rekonstrukcije krova, koja će koštati oko 70 hiljada maraka. 

„Imamo obećanje u narednom poredu od Vlade, Fonda PIO RS i zdravstva da će oni u jednom dijelu učestvovati u sanaciji tih radova," rekao je Đurađ Trivunović, vd. direktora DZ "Sveti Sava" Teslić. 

Izabran je izvođač, slijedi potpisivanje ugovora, a rok za sanaciju krova je 30  dana. U idućoj godini planiraju i poboljšanje energetske efikasnosti na dijelu objekta ove zdravstvene ustanove.