Izrađuju prozivode od drveta

Braća Mitrović od hobija napravila biznis

  • Извор: АТВ
  • 20.08.2023. 19:41

Danijel ima 23 godine i ekonomski je tehničar, tri godine mlađi Darko je tehničar računarastva, ali izrađuju prozivode od drveta za kojima je sve veća potražnja.

Daske za mezu, pladnjevi raznih dimenzija, dio su opusa. Ideja se, pričaju braća Mitrović iz Stanara, rodila spontano. Za sve je kažu, kriva jedna daska koja je slučajno došla do njih.

"Dobili smo neku dasku, više je na početku brat došao na tu ideju da probamo i da vidimo kako bi mi to mogli napraviti i to je krenulo skromno s nekim jendostavnim jeftinim mašinama", rekao je Darko Mitrović.

"Trudimo se da ostvarimo tu magičnu stranu drveta, drvo koje koristimo u izradi je hrast orah, trešnja, jasen, bukva, pretežno kvalitetnije vrste drveta", rekao je Danijel Mitrović.

Plan im je da ponudu obogate proizvodima od epoksidne smole. Ona drvetu daje stakleni izgled i čvrstinu.

"Ta epoksidna smola daje sjaj drvetu. To je dovokomponentna smjesa koja kada se sastavi sa drvetom može da ima razne boje", rekao je Danijel Mitrović.

Počeli su ručnom obradom. Vremenom su nabavili mašine, pa cnc tehnikom izrađuju i ikone.

"Ide gruba obrada, ona je nešto malo kraća, poslije toga se pušta fna obrada koja trae 12 do 15 časova i to mašina radi. Poslije te fine obrade ima malo još da se ručno obradi", rekao je Darko Mitrović.

Uz svoj hobi, kome mladi dvojac dnevno posveti i do pet sati, obojica su zaposleni. Sve što zarade od drveta ulažu u mašine, sa željom da vremnom pokrenu vlastiti biznis.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм