Vodostaji Une i Sane ispod kota redovne zaštite od poplava

Bujice zaplavile desetak domaćinstava na području opštine Novi Grad FOTO

  • 13.05.2019. 08:01

Na području opštine Novi Grad bujice su usljed jake kiše zaplavile desetak domaćinstava u više neselja, a vodostaji rijeka Une i Sane bili su ispod kota redovne zaštite od poplava.

Načelnik opštine Miroslav Drljača je sinoć, nakon sjednice Štaba za vanredne situcije, obišao naselja gdje ima problema, a novo zasjedanje Štaba biće održano u 8.00 časova. 

Bujice stvaraju probleme u Petkovcu, Tunjici, Londži, Buljuku, Urijama, Poljavnicama, Vidoriji, Rogi i Svodni. 

"Nadležne službe su obišle najugroženija domaćinstva. Od 20.00 časova je angažovana mehanizacija za čišćenje nanosa na putevima i dostavu pijeska, gdje je to potrebno", rekao je Drljača. 

On je naveo da su juče probno u rad puštene prepumne stanice kako bi se provjerila njihova ispravnost. 

Drljača je rekao da su Prijedor putevi sinoć počeli sanaciju više odrona na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor, a popravke oštećenih lokalnih makadamskih puteva počeće kada budu povoljni vremenski uslovi. 

U lokalnom Centru za obavještavanje rečeno Srni da su jutros od 6.30 časova uključene prepumpne stanice jer je vodostaj rijeke Sane 340 centimetara, a Une 297 centimetar, što je za 166 centimetara više u odnosu na juče ujutro. 

U protekla 24 časa palo je 68 litara kiše po metru kvadratnom. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм