Buknuo klaster u Domu zdravlja Olovo: Zaražene i dvije doktorice

  • 23.06.2020. 16:36

Koronavirus ušao je u Dom zdravlja Olovo, saznaje "Avaz".

Prema informacijama, zaražene su dvije doktorice, jedna medicinska sestra, jedna sanitarna inženjerka i jedna čistačica. Ova informacija danima se krije od javnosti.

Ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Adnan Jupić kazao nam je da ima informaciju da je zaražena jedna doktorica koja je iz Sarajeva, a radi u Domu zdravlja Olovo.

- Juče je testirana 21 osoba. Koliko sam čuo, dvoje-troje, maksimalno četvero je pozitivno, ali nismo još dobili zbirni izvještaj i zvaničnu potvrdu, ali 99 odsto je to tačno - rekao nam je Jupić.

Potvrdio je da su sve mjere u Domu zdravlja poduzete te da je razgovarao s direktorom ove ustanove.

- On je vrlo odgovoran i ažuran. Sve mjere dezinfekcije, svi koji trebaju su istestirani i uklonjeni u izolaciju ko je u kontaktima bio. Direktor se nada da će ostati na manjem nivou, možda još neki sporadični slučaj, ali da neće remetiti poslovanje Doma zdravlja i da neće biti obiman prodor - rekao je Jupić.

Pojasnio je da je općina Olovo bila jedna od rijetkih u ZDK koja nije imala potvrđenih slučajeva zaraze jer su radili vrlo odgovorno i predano.

- Epidemilozi će izanalizirati na koji način je virus ušao. Imam obećanja da će to biti u redu. Pošto je stanje na kantonu mirno, ako bude bilo potrebe možemo ih stručno pojačati - naveo je ministar Jupić.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм