Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci

Ćeranić: Ruski plan da se sve završi do devetog maja

  • Извор: АТВ
  • 12.03.2022. 19:18

Svijet je uzdrman dešavanjima u Ukrajini i svi zbog toga trpe jasan je dekan fakulteta bezbjednosnih nauka. Predrag Ćeranić kaže da je Ruski plan da se sve završi do devetog maja. Ali će do tada, sukobi na intenzitetu tek dobiti. Kaže sve ide ka tome da oni neće biti riješeni pregovorima, već snagom oružja. Ali i da nema potrebe za zabrinutost za bezbjednost u BiH.

"Ja cijenim da će sukobi dobiti na intenzitetu, kulmincija da će biti u aprilu. I da bi se sve moglo završiti početkom maja kada bi na dan pobjede Rusi moglo organizovati paradu, proslaviti još jednu pobjednu nad fašizmom. Mislim da je to ono što Rusi žele i planiraju", rekao je Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci.

Došli smo u specifičan period ratovanja kažu komunikacijski stručnjaci. Jer se došlo u situaciju ističe Krešimir Macan da je  na momente važniji medijski i kumunikacijski rat nego onaj stvarni koji se dešava na terenu. Kaže Macan i da je veliki problem što  je društvena mreža Fejsbuk najveća država koju niko ne kontroliše, a koja je u većinskom vlasništvu Marka Zakerberka.

"Mi ne možemo kontolisatii fejsbuk, ne mogu ga konrolisati ni Amerikanci upravo zbog svojih zakona i svega, ali imamo sada situaciju da će vam sada netko dozvoliti da se širi mržnja protiv Rusije da to nije govor mržnje", rekao je Krešimir Macan, komunikacijski stručnjak iz Zagreba.

Ono što je tinjalo ispod glazure pristojnosti svjetskog zapada sada je izbilo na površinu kaže Đorđe Vukadinović. Ovakve histerije kakva sada postoji prema Rusiji na društvenim mrežama i medijima nikada nije bilo. 

"Sad odjednom su se svi sjetili međunarodnog prava, a kada je ono kršeno fragmantno na primjer u Srbiji i Jugoslaviji tada ih to nije zanimalo i svi su govorili moramo gledati konkretan slučaj. Pa kao gledamo konkretan slučaj onda i Rusija ima neke svoje i to jake agrumente", rekao je Đorđe Vukadinović, "Nova srpska politička misao, Beograd".

Vukadinović dodaje i da je poželjno da Srbija ostane neutralna. Ono što je vidljivo kaže jeste da je narod na ruskoj strani. 



  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)