Gost Centralnih vijesti

Crnković: Pravna strategija za odlaganje radioaktivnog otpada osnova za buduća djelovanja BiH

  • Извор: АТВ
  • 30.10.2022. 20:50

Gost Centralnih vijesti je Mario Crnković, predsjednik udruženja "Grin tim" iz Novog Grada.

S njim smo razgovarali o nastavku borbe protiv izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.

Izrađena je strategija pravne zaštite BiH, u vezi sa izgradnjom odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.  Crnković kaže da je taj dokument osnova za sva dalja i buduća djelovanja BiH.

„Strategija na nekih 100 strana objašnjava kompletnu situaciju u BiH, obuhvata onaj dio argumentacije koji je dostavljen pravnom timu, a pored toga predlaže neke konkretne mjere koje BiH mora uraditi. Radi se o tome da se u okviru pravne strategije identifikovalo da je Hrvatska kršila ESPO konvenciju, kršila Arhušku konvenciju i druge konvencije koje se pominju u tom dokumentu. Međutim, pravna strategija sama po sebi nije i ne smije biti  dovoljna za to već nam trebaju i konkretni akcioni planovi koji će jasno i precizno definisati i targetirati koji su nam rokovi za realizaciju aktivnosti. Radi se o jako značajnom dokumentu za koji mi je žao što nije ranije donešen“, izjavio je Crnković za ATV.

Kompletno gostovanje Maria Crnkovića u Centralnim vijestima pogledajte u video prilogu.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)