Српски члан Предсједништва

Цвијановић: 8. март - прилика да се укаже на унапређење положаја жена

  • Извор: СРНА
  • 08.03.2024. 08:44

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је најсрдачније честитке свим женама поводом 8. марта - Међународног дана жена, који слави жене и њихову борбу за једнакост и бољи положај у друштву.

"Једнаке могућности жена и мушкараца нису повластице, већ обавеза, зато је и овај дан прилика да још једном укажемо на потребу унапређења њиховог економског, социјалног и политичког положаја, као и на заштиту од свих облика дискриминације и насиља", истакла је Цвијановић у честитки.

Српски члан Предсједништва нагласила је да охрабрује чињеница да велики број жена у нашем друштву обавља веома важне и одговорне функције.

"Њихова посвећеност послу, професионализам у раду, те брига за породицу, као кључном елементу за будућност, вриједна је сваког поштовања и дивљења. У том духу, још једном вам честитам 8. март и желим много среће, здравља и успјех на свим пољима", истакла је Цвијановић.

Широм свијета данас се обиљежава Међународни дан жена, као дио борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца.

Пратите нас и путем Вибера