Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Kviz "Nauči se, čovječe!" postigao prave rezultate

  • 25.12.2019. 11:43

Predsjednik Republike Srpske Željka rekla je danas da je kviz "Nauči se, čovječe!" postigao prave rezultate i uspio da zainteresuje djecu, školarce i omladinu Srpske da javno pokažu znanje kroz zabavu i igru, zbog čega će biti nastavljena institucionalna podrška tom značajnom projektu.

Cvijanovićeva, koja je u Palati Republike organizovala prijem za učesnike finala ovog kviza, rekla je novinarima da je riječ o najvećem edukativno-zabavnom programu, organizovanom uz podršku institucija Srpske i RTRS-a.

"Čestitam svima koji su bili dio projekta. Ovaj kviz je uspio da postigne pravi cilj - da zainteresuje djecu, školarce i omladinu Srpske da pokažu znanje kroz zabavu i igru", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je bila jedna od onih koji su podržali realizovanje ovog projekta.

"Podržaćemo održavanje kviza i ubuduće jer je dao prave rezultate. Činjenica da su u njemu učestvovale 32 škole pokazuje da je dobro osmišljen i da treba da da nešto društvu i zajednici", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da će u okviru kviza finalistima iz škola "Branko Ćopić" Banjaluka, "Novak Pivašević" Čelinac, "Sveti Sava" Doboj i "Jovan Dučić" Bijeljina biti dodijeljene nagrade.

"Kabinet predsjednika će svim finalistima obezbijediti kompletnu opremu za poligonske sportove, dok će u pobjedničkoj školi biti opremljen jedan kabinet ili nešto drugo za šta se pokaže potreba. Kao društvo treba i dalje ulagati u ove i slične projekte da bismo djecu držali okupljenim oko nečega što je znanje, ali da to rade na jedan ležeran način", rekla je Cvijanovićeva, kojoj su voditelji kviza uručili prigodan poklon u znak sjećanja na kviz "Nauči se, čovječe!".

RTRS emitovaće u ponedjeljak, 30. decembra, finale kviza "Nauči se, čovječe!", navedeno je na sajtu ove medijske kuće.

"Nauči se, čovječe!" je TV kviz znanja i zabave i jedan je od najvećih projekata RTRS-a.

Sniman je u koprodukciji sa ETM produkcijom i u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture i Republičkim pedagoškim zavodom i uz podršku predsjednika i Vlade Srpske.

Autori i voditelji projekta su poznati glumački par Nenad Okanović i Bojan Ivković.

Kviz zahtijeva od učesnika visok nivo znanja, ali i brojne vještine, uz napomenu da ova pažljivo osmišljena zabava podsjeća na dobro poznatu igru "Ne ljuti se čovječe".

Trideset dvije škole iz 28 opština Srpske, sa po dva tima od šestog do devetog razreda, pokazali su u kvizu svoje znanje iz srpskog jezika, geografije, istorije i opšte kulture na snimanju u RTV Domu RTRS-a u junu.

Savjetnici Republičkog pedagoškog zavoda pripremili su više od 2.000 pitanja iz nastavnog plana i programa ovih razreda.