Proslavili krsnu slavu

Cvijanović: Savez RVI je jedan od najvažnijih partnera Vlade Srpske

  • 09.08.2018. 19:47

Više puta ranjavan, preživio kliničku smrt, a danas, sa svojim prijateljima, sjedi za slavskom trpezom ratnih vojnih invalida. Zdravko Petrović invalid je pete kategorije. 

Tragedija je, kaže Zdravko, neminovnost, brojne strahote su iza njih, ali danas slave život, svoj, svojih porodica, prijatelja i stvaranje Republike Srpske. 

“Mi žalimo za onima koji su izgubili živote, a mi koji smo ostali, pa smo dali dio tijela, smatramo da nismo dali uzalud, da je to borba bila za naš narod, za naše opstajanje zapadno od Drine. Mi ne tražimo ništa puno. Tražimo da se družimo, da nas niko ne zaboravi i da prenesemo mlađim generacijama da se bore, da rata ne bude", rekao je Zdravko Petrović, ratni vojni invalid.

Predsjednica Vlade ne propušta priliku da nas posjeti i pruži nam podršku. Treća godina zaredom da je i ona s nama, ovo nam mnogo znači, kažu iz Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske. Da je Savez jedan od najvažnijih partnera Vlade Srpske tvrdi premijerka Željka Cvijanović.

“Ono što je naš zajednički zadatak jeste jaka Republika Srpska. Svi smo opredjeljeni da Republika Srpska bude sve jača, da cijenimo i da uvijek iskazujemo duboko poštovanje prema ljudima koji su dali svoje živote za našu Republiku, dali dijelove svog tijela i, naravno, da zajedno i sa ratnim vojnim invalidima, i sa porodicama poginulih boraca i sa našim borcima zajedno kreiramo rješenja koja će biti dobra za Republiku", kaže premijerka Cvijanović.

Ratni vojni invalidi dobro su svjesni toga da nije bilo njih i njihove žrtve, ne bi bilo ni Srpske. Riječi premijerke im ulivaju posebnu sigurnost. Znaju da neko misli i brine o njima. Kažu, ne mogu se požaliti na ono što im Vlada pruža.