Већа потражња

Да ли ће и ове године прасетина бити луксуз за многа славља?

 • Извор: РТРС
 • 29.04.2024. 21:00

Да ли ће прасетина и ове године бити луксуз за многа славља јер због веће потражње, а мање понуде узроковане афричком кугом свиња цијене су тренутно до 13 КМ по килограму живе ваге.

Тренутна цијена нереална за потрошаче али исплатива за узгајиваче који, кажу, прије пар година нису могли да покрију ни трошкове производње.

Узгајивачи свиња у Семберији сматрају да су цијене достигле максимум, али није искључено да ће препродавци користити ситуацију, па као и у јануару прасе цијенити и преко 15 КМ по килограму живе ваге.

На многим фармама прасићи су резервисани унапријед.

- Тренутна цијена прасади је од око 25 кг до 13 КМ, она нешто мало већа од 30 и преко 12 КМ. Мислим да ће се задржати на том нивоу. Људи су се уплашили почели су раније да резервишу - рекао је Драган Којић, узгајивач свиња из Којчиновца код Бијељине.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 20:00 Лутрија РС, Лото

  Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

 • 20:10 Емисија: Прича се

  '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.